2009. május 10., vasárnap

Rohan az idő


Bizony, de még mennyire! Most született és már
17 hónapos a csajszim :-)

Ha jönnek hozzánk látogatóba, nem győznek csodálkozni, hogy megint mekkorát nőtt, Márkóval egyetemben.
Ma voltunk fagyizni (gyalog! de azért volt anyacipejjé)
Corival és anyusommal, nah ott kicsit kiakadtam, mikor a cukrászdás csajszi megkérdezte, hogy ugye mondja már, hogy anya? Hm.. Válaszként közöltem vele, hogy minden nap új szót tanul, miért ne mondaná? Gondolom azért kérdezte, mert Cori nemigen akart megszólalni, idegen helyen kuka a lány :) De nagyon barátkozós viszont, van, hogy megyünk az utcán, megtetszik neki valaki, és a képébe vigyorog :DDD Az új szavakra visszatérve, nem bírom már követni :-) Pár napja elkezdett beszélni nagyon és csak lesünk meg mosolygunk rajta, nagyon aranyos, ahogy próbálja kimondani őket :-) Rengeteg minden megért már, tökjó vele kommunikálni. Ha kérem, hogy segítsen valamiben, ha olyan a kedve attól függ, megteszi :-) A pelenkakihordás még mindig nagy kedvence, 1-2 napja már a tiszta pelust is előveszi nekem, a popsikrémmel meg törlőkendővel. Már amikor feléri :-) Valamelyik nap megmutogatta nekem a ruhadarabokat magán, keni-vágja mindet, és ha olyanja van, meg is tapsolja magát :-)
Az evéssel vannak is gondok meg nem is, eléggé kiszámíthatatlan nála most, meg válogatós a Drágám :P De ügyesen kezd önállóan enni kanállal. Ha én adom, az nem jó, inkább ráhagyom, úgy élvezi az evést.
Szeret még mászni, de futni jobban :-) Körülbelül egy hete lázasan gyakorolja a Michael Jacksonos hátrafelé menést :D
Amikor valami nagyon megtetszik neki, képes fél órán-órán keresztül gyakorolni, nem unja meg soha, max elfárad és behisztizik rajta :D Vagy leesik az ágyról. :S(Bukfenc)
Sajnos még mindig harap :(((( Már tényleg azon gondolkodom, hogy visszaharapok vagy nem tudom...
Szeret bíbelődni a játékaival, pár napja megmutattam neki, mert végre talán elérkezettnek láttam az időt rá, hogy kell kivenni a kiságy rácsait. Most már önállóan közlekedik-ki-be rajta. Egyébként ma meghozták az ajándék kiságyát Tina barátnőmék :-) Nagyon édes kis gyerekheverő, csak az egyik oldalán kell magasítani rajta, és használhatja is Cori. Persze szoktatásként először felváltva a még meglévő babaággyal. Neki is tetszik, elheverésztek rajta du Márkóval.
Esténként most már minden rendben, legkésőbb este 7-kor már alszanak, de most majd igyekszünk kicsit csúsztatni az alvást is a nyár miatt. Amikor visszamegy Apa, kicsit felborul minden, nehezebb az alvás is, de utána visszaáll pár nap múlva. Így vagyunk a bilizéssel is, most kezdünk újra belejönni, ma már mertem rá bugyit adni, csak aztán egyszer meglepődött, hogy csurog a lábán vmi, egyszer meg én nem voltam elég fürge, pedig szólt, hogy "pipíí"... :-))
Úgyhogy első próbálkozásra befürödtünk, de holnap is lesz nap ;-)

És íme a mai képek
+1 vidi, most Coriról

(Éva javulgat talán. No persze úgy, hogy nem szedi a gyógyszert.)

4 megjegyzés:

E. Jucus írta...

Boldog 17.hófordulót!
Írtam Rólatok,majd olvasd el...Hogy van Éva? Cori és Márk nagyon ari! Igen!!! Jó lenne majd dumcsizni,ha leszel mesin,rezegj rám! Puszika

Wiky írta...

Boldog hófordulót nagylány!!!

Nagyon ügyes vagy!! :-)

Pusza

Bogár és Gerti írta...

Lili sem igen mukkan meg máshol... annyi baj legyen ;) annál többet jártatja itthon :-S :)
Ó! A régi szép idők, mikor ennyi idősen kidőlt 7-8 között :) Most bezzeg... :S (kb 10 perce :-P )
Puszi

Bianka és Karina írta...

Jaj szegény Mami,jobbulást kívánunk neki!!
Boldog hófordulót.:))
Bzony Anya rohan az idő!:))Én sem gondoltam volna.:))
Az ilyenekkel meg nem kell foglalkozni,akik beszéltetni akarják a csajszit.Majd eljön annak is az ideje,aztán megint szégyenlős lesz.Ez már csak ilyen.;)))
Pusza!

Blogarchívum