2008. november 10., hétfő

11. hónap :)


Már november 10-ét írunk, ismét eltelt 1 hónap, és a mi kislányunk csak nő és Nő ;) Az elmúlt hónapban, hetekben borzasztóan sokat ügyesedett, értem én legelőször is a járásra :) Napról-napra egyre magabiztosabban teszi a lépéseket, és a babakocsiban néha már kényelmetlenül érzi magát, sokkal jobb szabadon :) Úgyhogy ha van idő, ha nincs városbamenet, kiveszem most már a kocsiból majd mindig egy kicsit, hadd mászkáljon kedvére :)
Az utóbbi napokban odadtam neki a kanalat, mert sehogy sem bírtam rávenni az evésre, kivéve, ha maga kapkodta be a falatkákat a tányérról. Nem tudom elmondani, hogy mekkora öröm és huncutság sugárzik az arcán, amikor egyedül ehet :) Tegnap megetetett engem, nagyon tetszett neki, hogy megfordult a kocka, én pedig szóhoz sem jutottam :D
A játék terén huzamosabb ideig eljátszik egyedül, egymásba teszi a tárgyakat, ha nem sikerül elsőre, kiborul és hisztizik, de aztán újra próbálkozik, míg csak nem összejön :) Ha mondom neki, hogy tegye bele a dobozba valamelyik játékot, ügyesen beleteszi :) Minden tárgyat, amit lehet, tologat, úgyhogy arra gondoltam, hogy a szülinapjára babakocsit mindenképpen kap, azt kedvére toligálhatja majd :) Márkóval is egyre jobban eljátszik, úgy veszem észre. Viszont a játékokat még mindig kisajátítja magának :)
Imád pakolni, főleg a fiókokat és a szekrényajtót nyitogatja és csapkodja elszántan, bár már ez ellen tettünk :) Néhány bútort madzagok és pántok díszitenek :)
Sok mindent felismer, tudja melyik az autó, a kocka,a doboz, kukac, a labda, a virág, a tea, szülőket, mamákat, bácsikáját mind ismeri :) Ügyesen integet, mutat a tárgyakra, a "szókincsünk" egyelőre változatlan, de ami késik, nem múlik.
Nagyon barátkozós csajszi, alig várja, amikor jön valaki hozzánk, mosolyog rá, és félénken kicsit, de felveszi a kontaktust az emberrel :)
A harapásról még nem szokott le sajnos, de kevesebbszer történik meg.
Öltözésnél még mindig ellenáll, főleg az esti fürcsi után. Akkor katasztrófa a csaj, pláne ha fáradt :)
Tápszert már vagy 2 hete nem kap, vacsira is főtt ételt eszik vagy tejterméket. A tejet viszont szereti :)
Mi pedig Őt szeretjük Nagyon-Nagyon! :)

7 megjegyzés:

rekababa írta...

sziasztok!Boldog hófordulót kivánunk neked:)Én is kb.azóta nem eszek tápit mint te -helyette kakaót,karamellt iszok.(Fincsike)Puszi:Réka(és Betty)

Rolcsika írta...

Nagyon boldog hófordulót! Hát tényleg hogy szalad az idő...!
Hát nem semmi, hogy egyedül eszel. A tápit már sem díjazom réges-rég, viszont egyenlőre a tejet sem...
Puszi: Rolcsika

Kata és Tommy írta...

Nagyon boldog hófordulót.
Kukk be hozzánk:-)
;-)Tommy

E. Jucus írta...

Isten éltessen kicsi Cori!Már csak 1 hónap...és ünnepelük!Millió puszi: Vilcsi és Jucus

Wiky írta...

Boldog hófordulót Cori! Nemsoká én is csatlakozok a 11 hósok táborához... :o
Egyedül enni szuper, főleg ha anyát vagyapát is etethetjük!!! ;-) Ezt én is imádom.
Anya kérdésére: Egyszerűen látszik rajta, amikor álmos. Olyan türelmetlen és hisztis tud lenni akkor, hogy gyors megpróbálom ágyba bújtatni. Nem mindig sikerül, de ma is most alszik másodszor és már 2 órája. Azt is tudom, hogy fél óra múlva ébren lesz és csak fürdés után fog újra szundizni. ;-) Szerintem ha majd fel tud állni és/vagy elkezd végre mászni Ő se fog napi 1-2 óránál többet aludni. Majd kiderül. ;-)

Sok-sok puszi: Zsófi és Viki

Marietta írta...

Nagyon nagyon boldog hofordulót Cori:) Már kanállal is egyedül.:-O Ügyi vagy. Én még csak a falatkákat eszem egyedül de már harcolok néha a kanálért. De az még nem megy. :)
puszi Milán és Marietta

Rebeka és Annabella írta...

Nagyon boldog hófordulót kívánunk, Nagylány!!!

Sok puszi: Hajni és Rebeka

Blogarchívum